Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » SJ á la lågprisflyg
  • Resor 17.11.2007

    jarvagsspårNu inför SJ ett helt nytt biljettsystem. Med utgångspunkt från ett grundpris får resenären lägga till den service som önskas. Dessutom försvinner alla fasta priser. Det blir efterfrågan som styr, skriver DN.

    På ett grundpris, som bara ger rätt att följa med tåget, går det att lägga till sittplats, förstaklass, tillgång till internet, omboknings- eller avbokningsskydd och trerätters middag bland annat. ”Din resa” kallas konceptet där grundpriset varierar med tillgången på platser och resans längd.

    Från den åttonde december kommer kunden att kunna börja paketera resan efter sitt individuella behov. En bit in på nästa år försvinner det inarbetade systemet med första och andraklassbiljetter helt. Alla priser blir rörliga, vilket innebär att ju mer som sålts desto dyrare resa.

    SJ införde redan den fjärde oktober i år nätauktioner på biljetter till mindre bokade avgångar på sex X2000-linjer. Nu finns planer på att införa detta på alla sträckor i början av nästa år. Då försvinner förmodligen det sista minutenalternativ som gällt för studerande och pensionärer, enligt DN.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 7:29

  • En Kommentar

    • stationsvärden skriver:

      Normalpris finns ju kvar och det är ju ett fast pris… Den biljetten är återköpsbar. men vill man vara ute i god tid och väljer bort återköp/bytes möjligheten så får man en billigare biljett.

      Visst blir det bra!

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.