Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Allianspartierna vill lappa och laga
  • trådrullar De som har en anställning missgynnas kraftigt när de flyttas över till arbetsförmedlingen efter en lång sjukskrivning. Nu vill de riksdagspartier som står bakom fort-och-fel-regeringen ändra på det.

    Det handlar om de cirka 44 000 människor som i år kommer att utförsäkras från sjukförsäkringen, enligt regeringens nya regler.

    De ska i stället flyttas över till arbetsförmedlingen. För några veckor sen berättade Ekot att efter 150 dagar hos Arbetsförmedlingen sänks ersättningen kraftigt för dem som har kvar en anställning. För att få behålla ersättningen måste de säga upp sig.

    De borgerliga ledamöterna i Socialförsäkringsutskottet sätter nu press på arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin för att regeringen ska ändra regelverket, berättar Ekot.

    Även Littorins partikamrater i moderaterna vill alltså se en sådan förändring. Gunnar Axén är ordförande i utskottet.

    – Min egen uppfattning är att den regeln är obehövlig och omotiverad och borde tas bort, säger han till Ekot.

    Men de här effekterna var kända redan innan regeringen ändrade regelverket. Varför fixades inte detta redan då. Måste media först visa upp människor som blir lidande? I mina ögon visar regeringens politik upp en ovärdig människosyn.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:52

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.