Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Den nyttigaste sillen
  • sillstimAtt sill är nyttigt är det väl knappast någon som tvivlar på. Sill, liksom andra feta fiskar som lax, innehåller höga halter av de nyttiga fettsyrorna omega-3 och omega-6, som i sin tur sänker halterna av det skadliga kolesterolet i vårt blod.

    Men innehåller all sill lika höga halter av nyttigt fett? Det har Testfakta låtit undersöka, i en analys som rapporteras bland annat i DN och GP.

    Testfakta valde ut åtta olika fabrikat av löksill för analys. Skillnaden var stol, både vad gäller innehåll av nyttigt fett, och pris.

    Falkeskogs och Eldorados sillar innehöll mest fett. Mer än dubbelt så mycket omega-3 som Abbas eller Willys, som innehöll minst. Falkeskogs hade också den lägsta vattenhalten. Priserna varierade mellan 58 och 127 kronor per kilo sill.

    Sillens fetthalt har antagligen med ursprunget att göra. Sill som fiskats i Nordsjön är generellt fetare än den som fiskats i Östersjön. Ju saltare vatten, desto fetare sill. Den som fåmgats på hösten är dessutom fetare än under resten av året. Men oavsett detta – sill är förbaskat nyttigt, och gott!

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:10

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.