Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Färdigmarinerat kött – Fullt av tillsatser
 • Färdigmarinerat kött och kyckling blir allt vanligare i butikernas hyllor, inte minst nu under grillsäsongen. Jag har alltid blivit lite misstänksam när jag sett färdigmarinerat kött i butiken, speciellt om det kommer från en matfabrik. Jag har då framför allt tänkt på bakterier i de kryddor som används, och den tid bakterierna får för att växa till sig.

  Men jag borde kanske fundera mer på vilka tillsatser jag får på köpet, är min slutsats efter att ha läst en artikel i Råd & Rön.

  När jag marinerar själv låter jag köttet ligga i en marinad, och vänta en tid. Fabrikerna marinerar genom att spruta in marinad i köttet, och passar då på att lägga till olika tillsatser som konsistensgivare och konserveringsmedel.

  Jag fortsätter nog att marinera mitt kött själv.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:54

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.