Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Besiktningsmonopolet upphör
 • Bil & andra fordon 28.06.2010

  Nu vid halvårsskiftet upphör monopolet på besiktningar av fordon, men vi kan vänta oss dyrare besiktningar. Jag har tidigare berättat om detta, men nu tar även Ekot upp ämnet. Kostnaden för besiktning väntas gå upp till kring 500 kronor.

  Arne Willerslev-Legrand är vd för Applus besiktningsavdelning förklarar att prishöjningen är oundviklig eftersom effektiviteten kommer att försämras.

  – Vid avreglering så ökar antal stationer och då blir effektiviteten lägre och det höjer priset, säger Arne Willerslev-Legrand som är vd för Applus besiktningsavdelning, till Ekot.

  Vi kan alltså vänta oss fler besiktningsstationer, men också högre priser. Frågan är vilket som väger tyngst. Frågan är vad dettta kommer att innebära för glesbygden, kommer de att få det bättre?

  Uppdatering: Även SvD:s ekonomisajt E24 har en artikel om den nya situationen.

  Uppdatering: DN har en artikel om privatiseringen och motorskribenten Jacques Wallner kommenterar. ”Avregleringen av fordonsbesiktningsmarknaden i Sverige är obegriplig ur många perspektiv. Den drivs igenom av ideologiska skäl. Vi ska inte ha monopol. Sedan spelar det ingen roll om det blir sämre.”

  Andra bloggar om:

  Skrivet av av Carl @ 7:56

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.