Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ingen mat från klonade djur i EU
  • mule EU-parlamentet vill förbjuda mat från klonade djur, berättar TT. Förbudet motiveras med att många klonade djur blir missbildade. Samtidigt ställde sig parlamentet också bakom förslag om att livsmedel som innehåller nanopartiklar ska regleras hårdare.

    EU-parlamentet har redan tidigare uttryckt sin oro för produkter med nanomaterial, till exempel i kosmetika. I dag är kunskapen om de supersmå partiklarna dålig, men de kan vara farliga.

    Jag tror inte att de är aktuellt med kött från klonade djur. Visserligen tror jag inte att det är farligt att äta sådant kött, men det skulle vara alltför dyrt i dagens läge.

    Det andra beslutet är betydligt intressantare. Kunskapen om riskerna med nanopartiklar är dålig, men de skulle mycket väl kunna vara farliga. Forskare har bland annat visat att de kan passera den så kallade blod-hjärnbarriären. Nanopartiklar skulle kunna ta sig runt i kroppen på helt nya sätt, och påverka den. Helt klart är att mer forskning behövs!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:59

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.