Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lågprisflyg – inte så himla billigt
  • Resor 17.07.2010

    ryanair Att det blir massor med extraavgifter när du bokar en biljett hos lågprisbolagen är ingen nyhet. Frågan aktualiseras åter igen när TT granskat bolagens avgifter och jämfört priserna.

    Som exempel har TT använt sträckan Stockholm-London en långhelg i början av augusti.

    Ryanair ståtar förvisso med det lägsta biljettpriset-708 kronor tur och retur. Men alla obligatoriska extraavgifter gör att priset mer än fördubblas innan det är dags att betala.

    Bolaget har kritiserats för sin marknadsföring, där obligatoriska avgifter inte räknas in i de biljettpriser som anges. KoV överväger nu åtgärder, kanske i form av ett förbudsföreläggande.

    Norwegians och Viking Airlines priser är tydligare, konstaterar TT. Skatter och avgifter är inräknade. Men även dessa bolag tar extra betalt för bagaget och Viking Airlines plussar dessutom på en obligatorisk avgift på 27 kronor. Inte ens SAS, som lovar ”Alltid ärliga priser på sas.se”, lever helt upp till sitt löfte utan kryddar biljettpriset med en serviceavgift på 30 kronor.

    Det enda flygbolag som inte lägger på extraavgifter är British Airway, skriver TT.

    Jag tror att det här kommer att ändras så småningom, men det är skräp så länge det pågår.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 7:39

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.