Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lägre elräkningar i sikte?
  • Elmarknad 19.07.2010

    Efter vinterns elprischock är det nog många som på alla sätt försöker minska sin elkonsumtion och ser över sina elavtal. Men de närmaste åren kan vi vänta oss lägre elpriser, påstår DN i en artikel.

    En av de främsta anledningarna för de höga elpriserna i vintras var elbrist på grund av att kärnkraftverken var avställda, av olika anledningar. Men nu är de igång igen, vilket gör att risken för elbrist minskar. Dessutom ökar leveranserna från andra typer av produktion.

    -Produktion av vindkraft och annat byggs ut. Produktionen ökar snabbare än efterfrågan och det gör att vi kan vänta oss en prisnedgång 2011 och att det ligger kvar på den nivån 2012 0ch 2013, säger Johan Öhnell, vd för Telge Energi, till DN.

    Vi får väl se. Problemet kvarstår med att produktionen sker i något som snarast är ett oligopol. Jag är förvånad över statsmakternas tafatthet när det gäller att ta tag i de negativa effekterna efter avregleringen av elmarknaden.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:11

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.