Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Politiker respekterar inte ett NIX
  • Nix telefon MP är det enda parti som säger att de inte använder telefonpåringningar för att locka väljare inför valet. Övriga partier i riksdagen säger att de inte gör det från centralt håll, men att det förekommer eller är möjligt att det förekommer på lokal nivå, berättar SvD i en artikel.

    De verkar inte heller respektera ett NIX, att du är ansluten till NIX-registret för att undvika telefonförsäljning. KD, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna är de enda partierna som centralt har som regel att respektera nix-registret, trots att de inte måste göra det eftersom reklam från politiska partier räknas som samhällsinformation, enligt SvD.

    För de flesta är ett NIX snarast en signal om att man inte vill bli störd av oönskade telefonsamtal. Om partierna inte kan respektera detta kan man unbdra hur det är med respekten för dig i övrigt. Får jag, som är ansluten till NIX-registret, samtal från något parti lovar jag att bli förbannad!

    Andra bloggar om: , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:50

  • 2 Kommentarer

    • Jan Wester skriver:

      Finns det någon som svarar i telefon när det ringer numera? Tack vare de svenska reglerna så riskerar man ju att hamna i ett försäljningssamtal om man gör det. Att man är ansluten till NIX har ju ingen som helst betydelse eftersom företag som du har ett kontrakt med ändå får ringa upp dig i försäljningsärenden. Och du måste själv aktivt skriftligen säga till varje företag du har ett kontrakt med att de låter bli att ringa dig i försäljningsärenden. Om du gör det är det olagligt för dem att ringa dig i sådana frågor. Men det kräver en aktiv handling från dig personligen. Och du måste göra samma operation till alla företag du har ett kontrakt med. Eftersom du sannolikt inte känner igen numret från det politiska parti som ringt upp dig så kommer du sannolikt heller inte att ringa tillbaka.

    • […] inte vill. Det är en god princip att man har rätt till en fredad sfär där man själv bestämmer om man vill bli störd. Man skulle rent av kunna säga att det är en del av den personliga […]

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.