web analytics
 • Bil & andra fordon 22.07.2010

  För hög svavelhalt i etanolen som saboterar bilmotorn har drabbat många bilister under våren. Bilbolagen skyller på oljebolagen och oljebolagen menar att det är biltillverkarnas ansvar. Konsumenterna hamnar emellan och tvingas betala miljonbelopp för reparationer, rapporterar Ekot.

  Bilföretagen anser att bensinbolagen ska betala medan dessa anser att de levererat etanol som uppfyllde den standard som fanns. Den har nyligen ändrats, på grund av problemen.

  Men frågan handlar inte bara om vem som ska betala utan också om problemen hade kunnat undvikas. Jacob Lagercrantz på Gröna bilister menar att samma problem som uppkom i Sverige inträffade i USA för flera år sedan. Branschen borde därför ha känt till att det kunde hända, enligt Ekot.

  Ford uppmanade nyligen etanolbilsägare att tanka bensin i stället.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:34

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.