web analytics
 • Regeringen ”avskaffade” fastighetsskatten, brukar Göran Hägglund (KD) skryta med. I själva verket bytte den bara namn och omfördelades, 220 000 fler småhusägare fick betala. Dessutom infördes en skatt på uppskovsbeloppet vid försäljning.

  Men följden blev också konstigheter. Bland annat fick ägare till sommarstugor som hade ett lågt värde högre skatt. Deras tomter räknades som obebyggda och taket för den nya fastighetsskatten. Nu ska den konstigheten rättas till, berättar Ekot.

  Den som har en sommarstuga värd mindre än 50 000 får nästa år sänkt skatt. Totalt rör det sig om uppemot 30 000 personer, enligt Skatteverket.

  – Från och med 2010 har man ändrat det här så att även tomter med hus med ett värde under 50 000 kronor kommer att omfattas av det kommunala fastighetsavgiftssystemet, säger Lars Tegman vid Skatteverkets rättsavdelning, till Ekot.

  Taket blir då 6387 kronor. Men är det den ”rättvisa” skatt, förlåt avgift, som Göran Hägglund (KD) talar om?

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:59

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.