web analytics
 • vinterdäck Säsongen för vinterdäck närmar sig i större delen av Sverige, och då brukar också testen komma. Det första jag uppmärksammar är Vi Bilägares test av odubbade vinterdäck. Testet omfattar 8 olika däck.

  Vinter är ett vitt begrepp i mer än ett avseende när det handlar om däck, konstaterar tidningen. Faktum är att väglaget består av minst fem olika typer. Vi kan hamna på snö, is, modd, våt eller torr väg. Dessutom varierar temperaturen och gör det hela än besvärligare.

  Ett vinterdäck är därför en kompromiss mellan betydigt fler egenskaper än ett sommardäck. Det krävs erfarenhet och insikt för att klara att göra ett däck som är skapligt på alla underlag, skriver de.

  Tidningen har alltså testat däcken vid olika förhållanden, och de billigaste däcken klarar sig dåligt. ”Stockholmsdäck” är omdömet om testets billigaste däck, och ett annat får omdömet ”Inget bra däck”.

  Vi Bilägare rangordnar inte däcken, men Nokian Hakkapeliitta R får omdömet ”Bra på det mesta”.

  Du får nog själv läsa testet och dra slutsatser utifrån de förutsättningar som råder hos dig.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:14

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.