Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ny forskarvarning för silver
  • Silverkulor När jag arbetade för numera nedlagda P1-programmet P1Konsument diskuterades silver som bakteriedödande medel, då främst i den så kallade silvertvättmaskinen. Man hade också upptäckt silverresistenta bakterier, vilket kan bero på ett utbrett bruk av silver.

    Sedan dess har olika miljöorganisationer varnat för silvret som förorening i vatten. Nu kommer en ny debattartikel från en grupp forskare vid Chalmers. Att använda silver som bakteriedödande mede4l i kläder är rent slöseri, skriver de.

    Silver är inte bara giftigt för bakterier, konstaterar forskarna, utan även för vattenlevande organismer. Användningen av silver i textilier leder ofrånkomligen till utsläpp av silver i miljön, framförallt genom tvättning då silvret i textilierna lossnar tämligen lätt.

    Deras slitsats är att silver bör förbjudas som bakteriedödande medel i till exempel textilier. Jag kan inte annat än hålla med.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 12:00

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.