Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Så kollar du mäklaren
  • De flesta fastighetsmäklare gör ett bra jobb, men en del är inget vidare. Förra året varnades 59 fastighetsmäklare och två mäklare fick sin registrering återkallad under förra året, visar siffror som Fastighetsmäklarnämnden sammanställt, skriver DN och TT.

    ’Frågan är hur man kan kolla att en mäklare är seriös. DN ger tips i en artikel.

    – Den vanligaste orsaken till att en konsument anmäler är budgivningen följt av mäklarens agerande och lockpriser. Men varning blir det ofta där mäklaren haft brister i besiktningsklauser, återgångsvillkor och objektbeskrivningen, säger Anna-Lena Järvstad, ordförande i den statliga Fastighetsmäklarnämnden, till DN.

    Det finns flera instanser som hanterar klagomål mot mäklare; Fastighetsmäklarnämnden, Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd.

    Till de båda första kan man höra av sig och fråga om en enskild mäklare, men besluten från den sistnämnda är inte offentliga.

    Uppdatering: Råd & Rön har en lista över varnade mäklare.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:05

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.