Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Begränsningsregel för ”fastighetsavgiften” – men bara för vissa
 • Den nya fastighetsskatten, som kallas ”avgift” på regeringens nyspråk, beräknas enligt SCB drabba 220.443 hushåll med högre utgifter än den gamla fastighetsskatten.

  Nu inför regeringen en begränsningsregel. Den föreslagna regeln ska innebära att fastighetsavgiften begränsas till fyra procent av inkomsten, enligt TT.

  För att kunna åtnjuta begränsningen ska en person ha fyllt 65 år vid ingången av året före taxeringsåret. Även den som under året före taxeringsåret har fått aktivitets- eller sjukersättning ska kunna få begränsad fastighetsavgift.

  Finansdepartementet föreslår att de nya reglerna träder i kraft den 1 december i år. Första gången bestämmelserna tillämpas blir vid 2009 års taxering för fastighetsavgift som avser 2008, skriver Finansdepartementet i ett pressmeddelande som TT läst.

  De som omfattas av den nya regeln får alltså samma utgift som med den gamla fastighetsskatten. Även då fanns en begränsningsregel på fyra procent, men den var generell. Hur det ska gå för resten av de 220.443 hushållen säger regeringen inget om. Men i Täby och Djursholm jublar de fortfarande. Deras fastighetsskatt får vi andra betala. Det kallar regeringen rättvisa.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:15

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.