Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Icas köttsnusk – Ica-ledningen kände till fusket
  • Jag har tidigare berättat att det fans tecken på att Ica-ledningen kände till fusket med ommärkning av kött. Nu kommer TT med en artikel där man berättar om ett stort antal fall som Ica-ledningen känt till.

    Kommunala livsmedelsinspektörer uppdagade ett 30-tal fall av felaktig ommärkning av kött under åren före det att SVT:s Uppdrag granskning i december avslöjade ommärkningsfusk hos fyra Icahandlare, skriver TT.

    Trots att tio av de uppdagade fallen rörde Ica-butiker nekade Ica-ledningen i december till att ommärkningsproblem tidigare hade förekommit i kedjans butiker.

    När Ica-ledningen konfronteras med uppgifterna av tv-programmet försvarar den sig med att det fusk som det talas om i rapporterna inte var systematiskt, enligt TT.

    Jag har sagt det tidigare, och jag säger det igen: Fuskkulturen verkar sitta i väggarna hos Ica.

    Snart börjar de första rättegången mot en fuskande Ica-handlare. Det ska bli intressant att höra vad som kommer fram då!

    Andra bloggar om: , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:22

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.