Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Bluffar med Omega-3
  • Omega-3 är ett samlingsnamn för en grupp fettsyror. På senare tid har det kommit en rad rapporter om att Omega-3 är nyttigt på flera sätt, och flera livsmedelstillverkare slår på trumman för att deras produkter innehåller eller är berikade med Omega-3.

    Men det är skillnad på de olika fettsyrorna i gruppen. Den positiva effekten gäller för två av dem, EPA och DHA, som finns i fiskfett. Det bästa sättet att få i sig dem är också att äta fisk.

    SvD har granskat fabrikanternas påståenden om Omega-3. De har också jämfört hur mycket nyttigt fett du får i dig genom att äta olika produkter. Bland annat marknadsförs knäckebrödet Wasa Sport Plus och Barillas pasta med Omega-3-argument.

    För att få i dig den mängd av det hälsobringande omega-3-fettet DHA som finns i en liten sillbit om 25 gram måste du äta fem kilo knäckebröd om dagen, skriver tidningen.

    På köpet får du onekligen i dig en hel del hälsosamt fullkorn men också 15.000 kilokalorier.

    Föredrar du Barillas pasta som källa till omega-3 så behöver du bära hem 11 kilo torrvara varje dag, inklusive 37.000 kilokalorier, för att konkurrera med sillbiten, enligt SvD.

    Sånt här händer hela tiden. Så fort någon nyttighet hamnar i fokus kommer tveksamma påståenden från olika tillverkare som ett brev på posten. De utnyttjar vår okunnighet!

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:38

  • 3 Kommentarer

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.