Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Hotade fiskar i kattmaten
 • Kattmat Torsken har blivit en het potatis – både restauranger och butiker väljer bort den utrotningshotade fisken till förmån för andra. Men i kattmatshyllan finns den fortfarande kvar. ”Att handla kattmat som innehåller torsk är lika dumt som att handla torsk från hotade områden till sig själv”, säger Världsnaturfondens fiskeansvarig till SvD.se.

  när SvD.se ringer tillverkaren Mars som bland annat säljer Whiskas, Sheba, Kittekatt och Perfect Fit kan hon inte svara på vilken torsk hennes produkter innehåller.

  – Orsaken till att vi använder oss av torsk överhuvudtaget är att det finns en efterfrågan. Men nu när det visar sig att det får konsekvenser för miljön ska vi se över produkterna så vi kan ge klara besked. Det enda jag kan garantera är att den torsken vi använder inte är svartfiskad. Men huruvida den kommer från hotade områden eller inte kan jag inte svara på, säger Charlotte Nilsson-Norby, marknadschef till SvD.se.

  Nestlé Purina PetCare som tillverkar Pussi och Friskies använder också torsk i kattmaten – bland annat från Nordsjön bekräftar man när SvD.se ringer upp.

  – Vi kommer att se till att vi köper torsk från de områden som inte tillhör de mest utfiskade i framtiden, varför vi inte gjort det tidigare vet jag inte, säger marknadschef Johan Bäckström till SvD.se.

  Det verkar märkligt att ge våra katter hotade arter som torsk och rödspätta. Varför använder inte tillverkarna arter som i stället borde fiskas mer, som skarpsill?

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:01

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.