Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Regeringen vill lappa i sjukförsäkringen
  • Nu verkar till och med regeringen ha insett hur omänsklig deras sjukförsäkringsreform är. Nu lanserar de möjligheter att göra förändringar i ett inlägg på DN Debatt. Inlägget refereras av TT i många tidningar och även Ekot har ett inslag.

    Men några förslag om konkreta förändringar i sjukförsäkringen lanseras inte. Däremot ska Försäkringskassan få möjlighet att undanta de som är alltför sjuka för att arbeta från att hamna hos Arbetsförmedlingen.

    Ett av de andra förändringsförslagen innebär att de som blivit så kallade nollklassade – det vill säga lämnat sjukförsäkringen och inte kan få sjukpenning då de inte haft någon tidigare inkomst – inte längre ska behöva hänvisas till socialbidrag, utan ska kunna få en typ av ersättning. Det ska också kunna vara möjligt att få bostadsstöd, skriver Ekot.

    Några laglappar i ”reformen” lär inte komma på plats förrän efter nästa årsskifte, trots att regeringen äntligen verkar ha kommit underfund med att människor kommer i kläm. Det är fortsatt o(M)änskligt och regeringen borde i stället backa helt och hållet. Jag har tidigare kallat ”reformen” för omänskligt och ett fiasko. Och det gäller fortfarande.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 20:43

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.