Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Snart okej igen med vätskor på flyget – för vissa
  • Resor, Säkerhet 22.03.2008

    I november 2006 infördes nya hårdare säkerhetsregler inom EU som begränsar hur mycket vätska en flygresenär får ta med sig i handbagaget, skriver TT i en artikel som publiceras i flera tidningar.

    Enligt reglerna måste krämer, sprejer och annan vätska förvaras i behållare som rymmer maximalt en deciliter. Flaskorna eller burkarna ska dessutom placeras i en genomskinlig påse innan säkerhetskontrollen passeras.

    Syftet var att förhindra terrorism, men reglerna har inte riktigt slagit igenom bland flygresenärerna.

    Inom EU har man börjat se över reglerna. Det finns redan ny teknik framtagen som ska kunna underlätta för passagerarna. Tekniken gör det möjligt för säkerhetspersonalen att fastställa vad som finns i flaskorna utan att ens behöva öppna dem.

    Det kan innebära att det redan under 2008 kan bli lättare att resa med vätskor för vissa flygresenärer, enligt Eva Axne, ansvarig för luftfartsskydd på LFV, enligt TT.

    Jag undrar bara över betydelsen av formuleringen ”vissa resenärer”. Betyder det att om du har ett namn som antyder ett ursprung från muslimska länder, så gäller de gamla reglerna fortfarande?

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 16:45

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.