Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Svenskar fast i långa teleabonnemang
  • Lagstiftning, Telekom 12.05.2011

    Svenskar sitter fast längre i teleabonnemang än andra nordbor. Kommunikationsmyndigheten PTS tror att en ändring på den punkten skulle leda till bättre konkurrens och lägre priser, läser jag i en TT-artikel.

    PTS har framfört den synpunkten i arbetet med förändringen i lagen om elektroniska kommunikationer (LEK) som snart kommer som en proposition från regeringen. Men då väntas ingen förändring av uppsägningstiderna.

    – Vi har ingen klar åsikt i frågan. Det kan mycket väl vara något vi får återkomma till, säger Henrik Hansson, politiskt sakkunnig vid näringsdepartementet, till TT.

    Själv tycker jag att en förändring är önskvärd, det skulle helt enkelt ge konsumenterna större makt. Att rösta med fötterna är en möjlighet vi alltid måste ha.

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 8:08

  • En Kommentar

    • Steffen skriver:

      Nog skulle det vara positivt för konkurrensen om det gick lättare att byta operatör. Sedan är det frågan om lagstiftning är rätt väg.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.