Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Spekulation ger fler bostäder?
  • Redan när regeringen lanserade den nya bostadsformen ägarlägenheter lovade Mats Odell att det skulle ge fler bostäder. Men det blev ingen hit, bara 388 ägarlägenheter har bildats sedan alternativet lanserades för två år sedan.

    Men nuvarande bostadsministern Stefan Attefall (KD) vill inte tala om ett misslyckande, men hade hoppats på fler.

    – Jag hade självklart hoppats på litet mer, men är inte särskilt förvånad. De nya reglerna kom mitt i finanskrisen och det tar tid för konsumenter och byggare att lära sig en ny form, säger han till TT.

    Tanken är ju att privatpersoner ska investera i lägenheter och sedan hyra ut dem i andra hand. Attefall verkar tro att om de får möjlighet att ta ut högre hyror ökar investeringsviljan.

    – Jag ville arbeta för en annan syn på privatbostadsuthyrning. Genom att det blir mer lönsamt att hyra ut ägarlägenheter kan vi också få fram fler bostäder, säger han till Riksdag & Departement.

    Spekulation ska alltså ge fler bostäder. Jag tillåter mig att tro att regeringen måste ta helt andra grepp för att öka bostadsbyggandet. Ägarlägenheter är bara ett i raden av KD-fiaskon. Deras tro att marknaden löser alla problem är alltför stor.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:19

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.