Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Myndigheternas semestersurf-varningar
  • Resor, Telekom 12.06.2011

    Härom dagen lade jag in min varning, och några tips, när det gäller surfning via mobilnätet utomlands. Som ett brev på e-posten kom årets version av myndigheternas varningar i ett pressmeddelande från KoV.

    Där finns bland annat länkar till tips om utlandssurf från KTIB och PTS redogör för vilka regler och kostnader som gäller inom EU.

    När jag stämmer av tipsen konstaterar jag att det är ett tips som jag har missat. På många hotell och caféer finns lokala surfzoner där du oftast kan ansluta gratis. Det går lätt om du har ett kart för trådlöst nätverk i datorn men för mobilen kan du behöva göra speciella inställningar för att den inte ska ansluta via mobilnätet. Kolla i handboken!

    Men jag fattar inte varför inte operatörerna kan komma överens om anständiga kostnader för datatrafik via andra operatörer. Det kan inte ligga i någons intresse att kunderna känner sig lurade!

    Andra bloggar om: , , , , , ,

    Skrivet av av Carl @ 6:33

  • En Kommentar

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.