Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Sveriges bästa rastplatser utsedda
  • Resor 26.07.2011

    Jag har rest mycket runt om i vårt avlånga land, och vet vad en riktigt bra rastplats kan innebära. Förutom att sträcka på benen kan man slå sig ner med en kopp kaffe och kanske få en fin utsikt över omgivningen.

    Därför läser jag naturligtvis med intresse listan över de bästa svenska rastplatserna, som Motormännen utsett. Jag kan konstatera att jag besökt flera av dem.

    – När vi inspekterar landets rastplatser är det inte i första hand skönhetsvärden som är utslagsgivande utan det som ger pluspoäng i protokollet är tillgänglighetsplanering, utrustning, funktionalitet och skötsel. Rastplatserna måste ha en sådan standard att de verkligen lockar till stopp under långa resor, säger Elisabet Franzén i Motormännens pressmeddelande. Hon är centralt ansvarig för Motormännens regionalt arbetande vägombud som inspekterar cirka 300 rastplatser varje år.

    Utmärkelsen ”Bäst Rastplats” delas ut länsvis, men bedömningarna har skett efter samma nationella inspektionsmanual. Det som Motormännens vägombud haft extrakoll på är bland annat parkeringsseparering mellan lätt och tung trafik, uppställning för husvagn och husbil, sophantering, promenadstråk, lekattiraljer, bord och bänkar, belysning, toaletter och städning, skriver motormännen.

    Kolla listan och ta en rast på resan. Även SvD uppmärksammar listan.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 7:47

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.