Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Fimpa med eftertanke!
  • Den nya nedskräpningslagen och tillämpningsbestämmelserna från RÅ väcker känslor, läser jag i DN. Det faktum att böterna inte inkluderar fimpar har fått kommuner, organisationer och politiker att kräva att reglerna görs om. Även miljöminister Andreas Carlgren (C) blåser till strid mot fimpeländet på gator och torg, skriver tidningen.

    Visst är det otrevligt med stora mängder fimpar på gatorna. Men det kan finnas anledning att fimpa på marken, risken för bränder är ofta mindre.

    På vissa håll, till exempel vid tunnelbanans ingångar, finns det askkoppar. Där brinner det ofta, eftersom de töms alltför sällan. Slänger man en fimp i en papperskorg kan resultatet bli en brand.

    Det är rätt att inte bötfälla fimparna. Däremot kan man kräva att rökarna fimpar med eftertanke, inte minst att de tänker på brandrisken. Dessutom kan man kräva att renhållningen blir bättre, det mesta skräpet på gator, parker och torg är inte fimpar!

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:27

  • 2 Kommentarer

    • G.E Online skriver:

      Givetvis ska fimpar inkluderas i den nya nedskräpningslagen. Fast för att underlätta för rökarna kan man placera ut fler ”ställen” där de kan fimpa sin äckliga stinkpinne. Rökare ska fan inte strykas medhårs. Fimpar är giftiga som fan!!

    • alexander skriver:

      tror det är 100 000 däggdjur som årligen dör för att dom fått i sig fimpar, hörde dock om ett företag som var inne på en lösning på fimpproblematiken, kan varan nåt att spana in G.E som har skrivit ovan och för alla andra som finner detta värt att diskutera :), dom verkar vara på G med en skön grej, hittade dom på Buttinbag.com

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.