Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Räntefritt-fällan
 • Att betala den nya tv:n eller diskmaskinen över en längre tid kan verka lockande, speciellt om avbetalningen sker räntefritt. Trots att det tillkommer en del avgifter, som uppläggnings- och aviseringsavgift, kan man undra vad långivarna tjänar pengar på.

  Som konsument riskerar du att hamna i en lånefälla, det är där långivarna tjänar pengar. När du köper en dator för, säg, 8 000 kronor och väljer räntefri avbetalning, beviljas du ofta en högre kredit, kanske på 15 000 kronor.

  Ett sätt som både kreditgivare och butiker utnyttjar för att knyta kunderna till sig och få dem att fortsätta konsumera. Då tjänar både butiken och långivaren pengar, det blir inte lika billigt.

  Det är lätt för konsumenter att falla i den fällan, följden kan bli att dina lån, för det är ett sådant, tillsammans gör att du hamnar i en skuldfälla.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:26

 • 2 Kommentarer

  • Erik skriver:

   Jag köper normalt inget på avbetalning, enkel matte säger att med alla tillägg typ uppläggningsavg, aviavgift etc etc så blir produkten mer än avsevärt dyrare på detta sätt..
   Men när t ex Medimarkt erbjuder 30 mån avbetalning, UTAN några som helst extra kostnader, då vore man ju korkad om man inte hoppade på.
   Kontanpris = 30 mån avb pris…

  • Carl skriver:

   Erik: Räntefritt är inte gratis, du kan ju titta på mitt inlägg här. Dessutom lånar du i praktiken pengar och riskerar att hamna i räntefritt-fällan. /Carl

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.