Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Var tredje svensk orolig vid köp på Internet
  • E-handel 23.04.2007

    I en undersökning beställd av svenska auktionssajten Tradera säger hela 94 procent av svenskarna att de någon gång shoppat på nätet. Samtidigt uppger många att de känner en oro för att något ska gå fel. Så många som var tredje svensk säger att de är oroliga för att bli lurade när de ger sig ut på nätet för att handla.

    Av dem som ännu inte handlar på nätet uppger 63,4 procent att anledningen till att de inte gör det är att det känns osäkert.

    En möjlighet är att använda en säker betalningslösning. Genom att använda en betaltjänst för säkrare betalning kan du få skydd och garantier om någonting trots allt skulle gå fel.

    Genom att använda tjänster som PayPal eller Payson behöver du inte lämna ut känsliga uppgifter till säljaren och kan även dra tillbaka betalningen om varan skulle utebli. Undvik att använda osäkra betalningsalternativ såsom exempelvis att skicka kontanter via Posten eller ”instant money transfers” (Western Union, MoneyGram International) eftersom transaktionerna inte går att spåra.

    Jag har tidigare bloggat om betalningar vid e-handel.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 9:20

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.