Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Butikernas avgift för små kortköp sänks
  • Swedbank sänker handlarnas avgift för kundernas kortköp, uppger TT. Prissänkningen gäller småköp, det vill säga när kunderna handlar för mindre än 100 kronor och betalar med bankkort.

    Det nya priset för ett småköp blir 0,9 procent av beloppet. Det innebär, enligt ett pressmeddelande från Swedbank, att butikens kostnad för ett köp på 40 kronor, som hittills kan ha kostat ett par kronor, blir 36 öre. Syftet med avgiftssänkningen är att minska kontanthanteringen, som både kostar bankerna pengar och ökar rånrisken, skriver TT.

    Då kanske det blir slut med avgifter till kunserna. Med en dåres envishet vill jag ändå passa på att rasta en av mina käpphästar, för att minska kontanthanteringen. Gör det möjligt att omedelbart föra över pengar mellan bankerna, 24/7. Är det möjligt att ordna för sms-låneföretag, är det möjligt att ordna för oss andra.

    Andra bloggar om: , , ,

    Skrivet av av Carl @ 15:17

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.