web analytics
  • Att äta fisk är både nyttigt och gott, vi borde äta mer fisk. Men det kan vara ganska förvirrande i dagens debatt om hotade fiskarter. Vad vill man äta – vad ska man undvika? WWF har tagit fram en lista. Observera att listan är enligt WWF:s uppfattning. Hos andra bedömare kan listan se lite annorlunda ut.

    Vad du kan äta med gott samvete:
    •Hajmal/Pangasius (Asien)
    •Havskräfta
    •Hälleflundra (odlad)
    •Kolja
    •Krabba
    •Lax (odlad, ej miljömärkt)
    •Makrill (lokalt fångad)
    •Nordhavsräka (modifierat trålfiske för minskning av bifångst)
    •Piggvar (garnfiske)
    •Regnbåge
    •Röding
    •Sik
    •Siklöja
    •Slätvar
    •Tonfisk (gulfenad, Stilla havet)
    •Torsk (odlad, krokfångad nordostarktisk)
    •Öring

    Följande fiskar kanske du vill undvika. De kan tillhöra hotade bestånd eller odlas på ett sådant sätt att andra arter eller miljön hotas:
    •Bergtunga
    •Hajar
    •Hälleflundra (Nordatlanten)
    •Lax (vildfångad)
    •Marlin
    •Marulk
    •Liten hälleflundra
    •Rockor
    •Räkor, tropiska (odlade och vilda)
    •Rödspätta
    •Rödtunga
    •Svärdfisk
    •Tonfisk (blåfenad)
    •Torsk
    •Ål

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 7:13

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.