Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Uppkopplade mobiler sänker 3G-nätet
 • Telekom 29.09.2011

  Telia och Tele2:s 3G-nät är kraftigt överbelastat, skriver SvD och hänvisar till uppgifter på teknikbloggen Feber. Hastigheterna beskrivs som katastrofala och än så länge är det oklart när operatörerna tänker leverera det som kunderna betalar för.

  Enligt Tele2:s presschef Annika Kristersson beror överbelastningen på en explosionsartad ökning av datatrafik i näten.

  – Vi har märkt av en explosionsartad ökning av mobilsurf samt att fler använder Facebook, Wordfeud och andra nätuppkopplade appar på sina smartphones, säger hon till bloggen.

  Problemet är framför allt lokaliserat till storstäderna.

  Men någon tidsplan för när problemen kommer att vara åtgärdade finns inte. Företaget har inte heller någon strategi för hur man ska kompensera kunderna som drabbas – varje fall behandlas enskilt, sammanfattar SvD.

  Bloggen sammanfattar i ett råd:

  ” Om du funderar på att teckna nytt abonnemang och datatjänsterna spelar roll för dig kan vi verkligen inte rekommendera varken Telia eller Tele2 – inte innan de har sagt ett datum då problemen ska var lösta i alla de områden som i dag har problem, inte bara i en del av Stockholms innerstad.”

  Andra bloggar om: , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:02

 • 2 Kommentarer

  • Cecilia Uhr skriver:

   Hej Carl,

   Surfexplosionen har varit enorm under se senaste månaderna. Detta beror på att användandet av smartphones och applikationer har överträffat alla operatörers förväntningar. Vår kapacitet har inte hängt med denna kraftiga ökning och vi arbetar redan hårt med detta och behöver fortsätta att göra ytterligare kapacitetsförstärkningar i vårt nät.

   Idag är det främst 3G-nätet som hanterar smartphones som berörs och här förstärker vi redan idag viktiga knutpunkter i nätet, samtidigt som vi för diskussioner med Telia i vårt gemensamma 3G-nätsbolag Sunab för att intensifiera detta än mer.

   Om du har några frågor får du gärna mejla mig.

   Med vänliga hälsningar

   Cecilia Uhr, Tele2

  • Louise Ungerth. skriver:

   Om jag förstår Telia rätt när jag har ringt och klagat så är det därför jag inte kan lyssna på radion i min Iphone utan att den hackar och blir tyst flera minuter ibland. Eftersom jag lyssnar på P1 morgon varje morgon när jag tar en powerwalk från Centralen till Medborgarplatsen i Stockholm är det otroligt irriterande när radion plötsligt tystnar i ett intressant program.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.