Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Elpriset dyker
  • Elmarknad 09.10.2011

    Välfyllda vattenmagasin har tillsammans med den varma hösten gjort att genomsnittspriset på börsen i september var 29,5 öre per kilowattimme, omkring 10 öre lägre än genomsnittet i augusti, enligt Ekot.

    Priserna har mer än halverats på en vecka. Och vattennivåerna i magasinen närmar sig historiskt höga nivåer på över 90 procent. Enligt elhandelsbolaget Bixia var elpriset på börsen i söndags det lägsta sedan juli månad år 2000, uppger TT.

    – Vi tror att elpriset kommer att sjunka ytterligare eftersom vi inte tror vi sett det värsta av finansoron ännu, säger Joakim Borén, chef för privatmarknad på Bixia, till TT.

    Spågubbar, tänker jag. Min egen kaffesump säger att priset framöver mer beror på om den kärnkraft som nu står stilla kommer igång, och hur kall vintern blir. Men den föreslår att jag ska fortsätta med rörligt elpris.

    Andra bloggar om: ,

    Skrivet av av Carl @ 8:36

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.