Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Senaste el-nytt
 • Elmarknad 18.10.2011

  Höstkylan har gjort att elkonsumtionen i Sverige ökade med 8% i jämförelse med veckan innan. Det så kallade systempriset har tredubblats, men årets priser ligger fortfarande under de nivåer som visades förra året. Kärnkraften levererar fortsatt bara drygt 40% av sin kapacitet., skriver Energimarknadsinspektionen i sitt senaste veckobrev.

  Men en liten ljusning är i sikte. Sent i går kväll återstartades Forsmarks reaktor 3 och nystarten för Oskarshamns reaktor 2 är planerad till förmiddagen i dag, rapporterar Ekot och TT. Går återstarten bra innebär det att det är Ringhals fyra reaktorer som står stilla.

  Elpriset blir kanske inte samma rysare som förra året.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:35

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.