Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Hur jag blev 3,26 miljoner fattigare
  • Här blir ett plus ett inte två, och jag blev fattigare. Det är SvD:s ekonomisajt e24 som refererar siffror från Swedbank. Enligt den kostar ett barn familjen omkring 1,23 miljoner kronor fram till sin 18-årsdag.

    Har man två, som jag, blir det inte dubbla summan utan hela 3,26 miljoner. Att två barn fordrar större boende och större bil är en del av förklaringen.

    Rapporten tar hänsyn till allt från inkomstbortfall under föräldraledigheten, försäkringar, mat, kläder och prylar till fritidsaktiviteter, klassresor, presenter, veckopeng och sparpengar som föräldrarna sätter undan.

    Själv kan jag tillägga att har man tvillingar så blir det etter värre. Man måste köpa dubbla uppsättningar av allting, de kan ju inte ärva äldre syskon. Men det är förbaskat kul med tvillingar, så vi får väl göra ett nöjesavdrag i kalkylen.

    Jag får väl läsa artikeln noga, den ger en del spartips också.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:39

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.