Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Varning för Svensk fondanalys
 • Det är lätt att bli lurad av försäljare på gatan. Det senaste exemplet handlar om försäljare som representerar företaget Svensk fondanalys. Konsument Uppsala har tagit emot många samtal från kunder som känt sig lurade, berättar Ekot.

  Företaget säljer prenumeration på premiepensionsrådgivning, bland annat genom försäljare på gatan i Uppsala. Flera kunder har skrivit på en blankett som enligt försäljarna bara innebar att de skulle få mer information, i själva verket var det ett prenumerationsavtal. Enligt konsumentrådgivningen i Uppsala är företagets metoder olagliga.

  – Ja det är vilseledande marknadsföring, otillåten marknadsföring, man säger bara en bråkdel av den verklighet som man sedan skriver på, säger Ewa-Lena Schweits, konsumentrådgivare i Uppsala kommun.

  Det är inte första gången företagets metoder uppmärksammas. Ekuriren har en artikel och enligt Borås tidning granskas företaget av Konsumentverket. En sökning på nätet ger också många träffar.

  Skriv aldrig på något hos en försäljare på gatan eller ett tillfälligt försäljningsställe, till exempel i ett köpcentrum. Det är lätt att bli lurad och den lagstiftning som ska skydda oss konsumenter gäller inte.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:52

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.