Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Försäkringskassan fick bakläxa
 • En dom i Högsta förvaltningsdomstolen säger att Försäkringskassan har feltolkat regelverket för sjukersättning (tidigare kallat förtidspension). Många har nekats ersättning trots att de borde ha fått det, berättar TT i flera tidningar.

  Det handlar om tolkningen av begreppet stadigvarande nedsatt arbetsförmåga. FK har tolkat det som livsvarigt, vilket är fel enligt domen. Enligt den har FK även feltolkat regelverket om rehabilitering.

  – De här två delarna är de argument som Försäkringskassan åberopat i väldigt många fall som grund för avslag. Det borde nu inte bli lika svårt att erhålla ersättning som tidigare, kommenterar Philip Eldon, förbundsjurist vid LO-TCO Rättsskydd, till TT.

  Uppdatering: Kritiken mot FK tillbakavisas av kassans nya Generaldirektör Dan Eliasson i Ekots lördagsintervju, nägot som även uppmärksammas av TT.

  – Vi fortsätter att tolka lagen som vi har gjort och vi har fått stöd av högsta instans, säger han till Ekot.

  En märklig inställning, kan man tycka.

  Uppdatering: Efter generaldirektörens uttalande i lördagsintervjun har juristerna på LO-TCO Rättsskydd anmält Försäkringskassan till Justitieombudsmannen, JO, berättar Ekot. Enligt LO-TCO Rättsskydd gav Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson felaktiga uppgifter i intervjun.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.