Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » (M) skriver om historien
 • Politik 25.10.2011

  ”Kampen för rättvisa har också historiskt varit en stark drivkraft för rösträtt, mot apartheid, för jämställdhet, mot diskriminering och för rättsstat. För Moderaterna är rättviseperspektivet ständigt närvarande.”

  Så skriver Moderaterna i det partiprogram som nyligen antogs på stämman. Den som är orienterad i historien är det närmast skrattretande, Moderaternas företrädare har i stället motsatt sig allmän rösträtt.

  När DN pressar partisekreteraren Sofia Arkelsten på den punkten hävdar hon bestämt att ” Vi var med och genomförde fri och lika rösträtt”. När Lena Hjelm-Wallen (S) i en artikeli AIP hävdar att moderaterna häller på med historieförfalskning kommenterar Arkelsten:

  – Nu kommer gamla socialdemokrater som vill prata om sin egen historiebeskrivning. Det är helt oseriöst, säger hon till DN.

  Arkelsten fick så småningom backa från sitt påstående om rösträtten. Men trodde hon på sitt påstående. För oss som har läst George Orwells 1984 är frågan om Moderaterna, förutom att ägna sig åt nyspråk, även dubbeltänker. Snart anser de sig väl vara dubbel-plus-bra.

  Uppdatering:”Protester mot Arkelstens historieförvrängning”, kallar Ekot ett inslag. Men det var väl inte Arkelsten som förvanskade historien, utan partiet, även om hon hävdade att ekrivningen var rätt.

  I och för sig gör Ekot en kul grej genom att citera bloggare och Twittrare som använder etiketter som ”stuff Moderaterna did” saker Moderaterna gjorde – vann VM i fotboll, befriande Nelson Mandela, tog första steget på månen och så vidare, skriver TT.

  Uppdatering: Fredrik Reinfeldt och andra som försvarat skrivningarna har hävdat att partiet vill lyfta fram frihetskamp, inte att just Moderaterna och partiets föregångare skulle ha varit drivande vid alla tillfällen i historien, läser jag i en TT-artikel.

  – Otydlighet kan leda till frågor och det har inte varit vårt syfte, säger Reinfeldt som också säger att partiet får överväga om man ska ändra i programmet, när tillfälle ges, säger han till TT.

  Otydlighet? Jojo, det är ju också ett sätt att försöka skyla över lögnerna.

  Andra bloggar om: , , , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:00

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.