Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Müsli rena sockerbomben
 • Det är nog många som rynkar på näsan åt frukostprodukter som Kalaspuffar och frostade flingor men tror att Müsli är ett hälsosamt alternativ. Men vanlig fruktmüsli kan innehålla upp till 27 procent socker, visar Testfaktas granskning av tio fabrikat.

  Det är den stora mängden torkad frukt som gör att sockerhalten är hög. På ICA:s paket står det med stora bokstäver ”50 procent frukt och nötter” och Axa lovar ”45 procent frukt”. Müsli är inte lämplig att äta varje dag, enligt dietisten Anna Ottosson, som Testfakta talat med.

  För att få Livsmedelsverkets nyckelhål på förpackningen får müslin inte innehålla mer än 13 procent socker. Bara Finax och Saltå Kvarn klarar detta, skriver Testfakta.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:18

 • 2 Kommentarer

  • Erik skriver:

   Det är ju skillnad på ”socker” och ”socker”.
   Fruktsocker är ju en enkel sockerart med en del andra egenskaper än de vanligaa sammansatta..typ rörsocker

  • Carl skriver:

   Erik: Visst är det skillnad på sockerarter. Men när det gäller till exempel energiintag är det totala sockerintaget som räknas. /Carl

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.