Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Konsertbiljetter är för dyra
  • Kultur & Nöjen, Priser 17.05.2008

    Gitarr Det är för dyrt att gå på pop- och rockkonsert tycker svenskarna. Livemusik är en växande marknad, men publiken hade gått ännu oftare om inte biljettpriserna hade skjutit i höjden. Det visar en färsk undersökning, läser jag i SvD.

    Att gå på konsert med stora pop- och rockartister har blivit ett kostsamt nöje. Priserna ovan är för den billigaste sortens biljetter – den som vill sitta ner får i regel betala mer. En plats på de främre raderna när Céline Dion gästar Globen i juni? 1995 kronor.

    I en ny undersökning från SOM-institutet på Göteborgs universitet studeras svenskarnas scenkonstvanor och vad som får dem att välja de olika konstformerna. Huvudresultatet är att svenskarna ganska ofta går på teater, dans och konserter, men att de gärna skulle göra det ännu oftare. Som största hinder uppger de att de inte hinner.

    Inom kategorin pop- och rockkonserter är dock mönstret ett annat. Mer än varannan svensk mellan 15 och 49 år skulle vilja gå på fler konserter, men huvudhindret är inte tidsbrist utan de höga biljettpriserna.

    Att det skulle vara dyrt med biljetter håller branschen inte med om. Tvärtom, menar Thomas Johansson, styrelseordförande på Sveriges ledande bokningsbolag Live Nation. Sverige har lägst biljettpriser i hela Västeuropa. Att människorna ändå ser priserna som höga tror han beror på att de var ännu lägre för några år sedan, säger han till SvD.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 17:16

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.