Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » KO förbjuder hälsobluff
  • Oseriösa säljmetoder är inte helt ovanliga i hälsokostbranschen. Ett av de senaste exemplen är det brev som Naturamed Pharma har skickat till ett stort antal hushåll i bland annat Göteborg. Mottagaren erbjuds att delta i en ”marknadsundersökning” och ska som tack få en månads förbrukning av bolagets hälsopreparat, berättar GP.

    Långt ner i det finstilta framgår det att den som tackar ja blir abonnent på företagets produkter, till en kostnad av 1 500 kronor per år.

    Flera privatpersoner har anmält Naturamed Pharma till Konsumentverket. Nu förbjuds Naturamed Pharma att fortsätta med sitt ”gratiserbjudande”. Brott mot förbudet ger böter på 200 000 kronor.

    Företaget, som ligger i Värmland och tidigare hette Nordiska Naturhuset, fälldes för några år sedan av Marknadsdomstolen. Den gången gällde det osann reklam för bantningspiller. Konsumentverket har också ingripit mot bolagets marknadsföring av magnetmadrasser, enligt tidningen.

    Att marknadsföra bluffpreparat med bluffmetoder verkar åtminstone konsekvent.

    Andra bloggar om: , ,

    Skrivet av av Carl @ 5:36

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.