Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Oförsäkrad båt kan bli dyrt ansvar
 • Båt, Försäkringar 20.05.2008

  Motorbåt Det är stora prisskillnader på båtförsäkringen, men låt inte det avskräcka dig, sskriver E24. Försäkringen kan behövas, hemförsäkringens ansvarsförsäkring gäller inte i båten. Ta in offerter från flera försäkringsbolag innan du bestämmer dig.

  – Skaffa försäkring så fort du köper båt. Den ansvarsförsäkring du har i hemförsäkringen gäller inte när du sätter dig i båten. I båtförsäkringen ingår en ansvarsförsäkring på upp till 5 miljoner, säger Marcus Lindenius på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

  Men prisskillnaderna mellan bolagen är stora. E24 har ett exempel där det skiljer 11.000 kronor mellan billigaste och dyraste försäkring.

  – Båtförsäkringen är nog den försäkringstyp bland sakförsäkringarna där det skiljer mest i pris, därefter kommer bilförsäkringen, säger Erik Lif, informationschef för försäkringsförmedlaren Insplanet.

  – Avstå inte från försäkringen för att den är dyr, även om båten inte är mycket värd. Tänk på ansvaret. Det kan bli dyrt vid skada, sammfattar Marcus Lindenius för E24.

  Andra bloggar om: ,

  Skrivet av av Carl @ 5:03

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.