Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lång väntan på äldreboende
 • Av dem som beviljats äldreboende på grund av sjukdom eller ålderdom i år har över 3 000 inte fått en plats inom rimlig tid, berättar Ekot som hänvisar till Socialstyrelsen.

  Detta trots den ökade tillgänglighet och valfrihet som utlovades när privata bolag släpptes in inom äldreomsorgen. Den valfriheten är bara en chimär, berättar Ekot i ett annat inslag.

  Enligt professorn Mats Thorslund som jobbat med äldrefrågor i många år så går det egentligen inte att tala om någon valfrihet i de här sammanhangen, skriver Ekot.

  – För att det ska vara en ordentlig valmöjlighet så måste det finnas fler än en plats att välja på. Personer som är aktuella för särskilda boenden har ofta så stora och svåra behov att det inte är tal om att sätta sig på en väntelista. Det handlar om ett akut behov att få flytta in. I sådana lägen är det oftast så att det inte finns fler än ett alternativ. Då existerar ingen valfrihet.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:29

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.