Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Ett hot mot bankernas kortavgifter
 • Köp via konto- eller betalkort har länge varit en kassako för bankerna. De tar betalt i bägge ändar för sådana köp, vi tvingas betala en avgift för det obligatoriska kortet och handlarna får betala en avgift för varje köp.

  Jag har tidigare kritiserat bankerna för systemet, men nu kanske de får konkurrens. Ett IT-företag lanserar nämligen en alternativ lösning, läser jag i en TT-artikel.

  Systemet, som kallas Seamless, lanseras som en ”kontokortsdödare”. Idén är att kunder med smarta mobiler ska kunna betala med mobilen i affären, i stället för att använda sitt bankkort. Metoden fungerar så att en QR-kod, en slags streckkod, skannas med mobiltelefonen i kassan. Kunden godkänner sedan i mobilen att betalningen ska dras från bankkontot, skriver SvD.

  Storbankerna är naturligtvis inte intresserade, det fordras ett konto på en nischbank, berättar tidningen. Men jag kan tänka mig att handeln är intresserad.

  Det vore bra om storbankerna fick konkurrens. Då kanske de tvingades att sänka avgifterna, trots sin arroganta attityd. Som konsument tvingas vi, trots allt, betala avgifterna i bägge ändar, som kortavgift och som högre priser i handeln.

  Andra bloggar om: , , , ,

  Skrivet av av Carl @ 19:01

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.