Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Riksdagen vill avskaffa tills-vidareavtal
 • Elmarknad, Regeringen 30.11.2011

  Riksdagen har gett regeringen i uppdrag att omedelbart avskaffa de dyra tills-vidareavtalen för el, läser jag i Riksdag & Departement.

  Äntligen, tänker jag. Det är fråga om de avtal man får automatiskt om man inte väljer någon annan avtalsform, till exempel rörligt. Tills-vidareavtalen är i nästan alltid dyrare än någon annan avtalsform. Som ett exempel fick abonnenter med sådant avtal i somras betala dubbelt så mycket för sin el, jämfört med kunder med rörligt avtal.

  Riksdagen uppmanar regeringen att avskaffa avtalen i dess nuvarande form omedelbart. Men Regeringen stretar emot. Den vill först utreda frågan och sedan besluta om ett eventuellt avskaffande. Varför, kan man undra.

  Vad som skulle ersätta avtalsformen framgår inte av artikeln. Själv tycker jag det vore naturligt att ersätta med rörliga avtal, som ofta är billigast. Det skulle ge bolagen ett incitament att ge kunderna ett bättre besltsunderlag. Så länge som tills-vidareavtalen finns är de passiva.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 18:36

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.