Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Få väntas satsa på ny sparform
 • Under hösten har Riksdagen beslutat om en ny sparform, Investeringssparkontot. Kontot införs vid årsskiftet och innebär att insättningar och tillgångar på kontot schablonbeskattas och att spararen därmed kan köpa och sälja fonder, aktier och andra noterade värdepapper utan att någon reavinstskatt utlöses.

  Men sparformen väntas inte få någon rusning av sparare. Bara 3 procent av svenskarna tror att de kommer att börja spara med det nya investeringssparkontot som införs vid årsskiftet, visar en ny undersökning från nätbanken Nordnet. Det är DN och TT som berättar om undersökningen.

  Det kan delvis bero på att sparformen är okänd. Av 1.060 tillfrågade svenskar var det bara 17 procent som hört talas om kontot och bara 9 procent visste vad det innebär, enligt DN.

  Själv har jag svårt att se några andra fördelar med den nya sparformen, förutom förenklad beskattning. Den årliga schablonskatten påminner om förmögenhetsbeskattning.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 9:49

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.