Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Lidl fick reklamfilm fälld av RO
 • En privatperson hade anmält en reklamfilm med avsändaren Lidl till Reklamombudsmannen (RO). Anmälaren ansåg att filmen var vilseledande eftersom Lidl, som stor europeisk lågprisaktör, ville framställa sig som att företaget handlar ifrån småskaliga odlare och att man därmed skulle kunna veta ursprunget på gårdsnivå på sina varor.

  Lidl tillbakavisade argumenten men RO fällde. ”RO:s opinionsnämnd finner att reklamfilmen är vilseledande. Den strider därmed mot artikel 5 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation.”

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 8:47

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.