Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Värre för studenterna
 • Privatekonomi 24.02.2012

  Studenter har det tufft med ekonomin. I början av förra året beräknades en student varje månad gå back med över 600 kronor. Vid halvårsskiftet höjdes lånedelen av studiemedlen vilket gjorde att underskottet krympte till drygt 300 kronor. Men nu är läget värre än i början av förra året, visar beräkningar från SFS som refereras av DN.

  Årets beräkningar visar att studenter går back med 740 kronor i månaden.

  -Levnadskostnaderna har ökat det senaste året och studiemedlet räcker inte till. Det är en orimlig situation som resulterar i att studenternas otrygghet ökar och att de tvingas hitta andra lösningar för att få ekonomin att gå ihop, som att låna pengar av sina föräldrar eller jobba extra vid sidan av studierna, säger Sabine Pettersson, vice ordförande för SFS, till DN.

  En student som tar maximalt lån och bidrag får i dag 8920 kronor i månaden.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 6:46

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.