Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Googles nya villkor oroar EU:s datamyndigheter
 • EU:s dataskyddsmyndigheter oroas över Googles nya användarvillkor som kan strida mot europeisk dataskyddslagstiftning. Den franska motsvarigheten till Datainspektionen, CNIL, har skickat ett brev till Google på de europeiska dataskyddsmyndigheternas vägnar. I brevet uppmanas Google att vänta med att införa sina nya användarvillkor. Det berättar DI i ett pressmeddelande.

  ”CNIL och övriga europeiska dataskyddsmyndigheter är djupt oroade över hur personuppgifter kan sammanställas mellan olika tjänster och har starka tvivel på lagligheten i en sådan behandling och om den stöder europeisk dataskyddslagstiftning”, skriver CNIL i brevet.

  CNIL kommer att följa upp frågan. Som vanligt har väl Google tänkt sig att fritt förfoga över alla uppgifter och kunna sammanställa dem för att användas för marknadsföringssyften.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 20:02

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.