Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » F-kassan vill minska VAB-krångel
 • När alliansregeringen tillträdde var ett av huvudnuren att visa krafttag mot det ”utbredda” bidragsfusket. Bland annat hade de uppfattningen att det fuskades vilt med VAB-bidrag.

  Regelverket ändrades, exempelvis infördes krav på intyg från barnomsorg och skola som visade att barnet inte varit där och anmälan om uttag skulle göras första dagen.

  Nu har Försäkringskassan begärt hos Regeringen att krånglet ska minskas. Bland annat vill man avskaffa VAB-intyget, berättar Ekot och flera andra medier.

  – Det här är en fråga som orsakar väldigt mycket krångel och administration för våra kunder. Det finns andra sätt att lösa det här, säger Birgitta Målsäter, försäkringsdirektör på Försäkringskassan, till Ekot.

  Det återstår för Regeringen att visa att fusket varit ”utbrett”. Det lär bli svårt eftersom det underlag som togs fram byggde på rena gissningar, bland annat från F-kassan. Ännu mindre lär man kunna visa att det ”utbredda” fusket minskat genom krånglet. Fusk förekommer inom alla bidragssystem men jag tror det var betydligt mindre än vad som basunerades ut.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:49

 • En Kommentar

  • JerkaE skriver:

   Har haft en chef som vabbade friskt. Då han inte hade rätt till övertidsers så höll han reda på sina övertidstimmar och tog ut dem som VAB, Samtidigt så tidskrev han dessa dagar som arbetade. Betalt från två håll…

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.