Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » SJ har bättrat sig – men når inte målet
 • Infrastruktur, Resor 08.03.2012

  SJ har som mål att 85 procent av tågen ska komma i tid. Trots bättre förhållanden denna vinter – mindre snö och högre temperaturer – når SJ inte målet, berättar DN.

  Under januari nåddes 94 procents punktlighet för fjärrtågen och 91 procent för regionaltågen. I februari försämrades punktligheten och nådde inte mer än 91 procent för fjärrtågen och 88 procent för regionaltågen.

  Som resenär skulle man önska att alla tåg kom i tid. Men det lär knappast vara möjligt. Till exempel har banunderhållet varit eftersatt under många år, staten har inte velat satsa pengar.

  -100 procent går inte att nå som förhållandena är i Sverige. Men om Trafikverket gör sina förbättringar och vi våra har jag goda förhoppningar om att vi når målet om 95 procents punktlighet i slutet av året, säger Jan Forsberg, SJ:s vd, till DN.

  Andra bloggar om: , ,

  Skrivet av av Carl @ 10:00

 • En Kommentar

  • Max Fall skriver:

   100% av de resor som jag eller nån av mina vänner gjort med SJ har varit försenade. 100% av dessa resor har varit försenade med minst två timmar eller mer. Det är löjligt!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.