Warning: Constant ABSPATH already defined in /customers/8/4/0/konsumenter.se/httpd.www/blogg/wp-config.php on line 22 Carls konsumentblogg » Blog Archive » Villaägarna anmäler Kundkraft för oskäligt elavtal
 • Elmarknad 28.05.2008

  Ett elprisavtal är inte rörligt om kunden inte har rätt att avsluta det utan kostnad när elpriset stiger kraftigt. Det anser Villaägarnas Riksförbund, som har anmält elbolaget Kundkraft hos Konsumentverket. Det läser jag i Sydsvenskan.

  – Avtal med rörligt elpris som binds på olika perioder är oskäliga ur konsumentsynpunkt, anser Villaägarnas förbundsjurist Katarina Abrahamsson, och uppmanar Kundkraft att ta bort avtalsformen.

  Kundkraft erbjuder normalt fastprisavtal med 12, 24 eller 36 månaders bindningstid. Något löpande avtal med rörligt elpris förmedlas inte. Däremot finns ett bundet avtal på 12 månader med ett rörligt elpris som följer spotpriset på den nordiska elbörsen, Nordpool.

  En konsument som tecknar ett sådant avtal kan inte påverka elkostnaden eftersom det inte går att byta leverantör under bindningstiden utan kostnad, menar Villaägarna enligt tidningen.

  Andra bloggar om: , , ,

  Skrivet av av Carl @ 7:27

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.